Get Adobe Flash player
PK - Montferlandroute

 


Montferland
Het Montferland is een heuvelachtig bosgebied in het oostelijk deel van de provincie Gelderland, die vooral bepaald wordt door een aantal heuvels, waarvan de Hettenheuvel met 91,6 meter de hoogste is. Het gebied is onderdeel van een stuwwal die zich vanaf het Montferland via Kleef en Nijmegen richting Betuwe uitstrekt. Delen van deze stuwwal zijn door de eroderende werking van de Rijn verdwenen, maar is op plaatsen in de diepere ondergrond nog aanwezig Andere heuvels zijn de Galgenberg met een hoogte van 66,8 meter, de Eltenberg (net over de grens tussen Elten en Stokkum) met een hoogte van 82,4 meter en de Hulzenberg met een hoogte van 84,6 meter. De gelijknamige heuvel Montferland heeft een hoogte van 66,8 meter. Sinds de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2005 is de nieuwe gemeente gemeente Montferland vernoemd naar dit bosgebied. Plaatsen in het oorspronkelijke Montferland zijn: s-Heerenberg, Zeddam, Kilder, Loerbeek, Stokkum, Braamt, Beek en Lengel.

Sport en ontspanning

Er zijn diverse bewegwijzerde wandelroutes in het bos, waaronder de lange afstandsroute het Pieterpad Er zijn ook 3 skeeler-/skate routes. Verder zijn er ruiterpaden waar delen ook per koets goed berijdbaar zijn. Door het Montferland loopt een mountainbike route. De route heeft een lengte van 25,5 km met op enkele plaatsen mogelijkheden tot afkorten. De route bevat flinke klimmen en snelle afdalingen, en loopt over de Hettenheuvel, de Keurvorstenheuvel, Hulzenberg en tenslotte de Galgenberg. In het Montferland kan ook Nordic walking beoefend worden. Er zijn 7 bewegwijzerde routes met een lengte tussen 3,3 km en 15,6 km samengesteld met een gezamenlijke lengte van 75 km. De routes lopen zowel over Nederlands als Duits grondgebied. Delen van routes kunnen eenvoudig gecombineerd worden; ze zijn onderling verbonden. Aan de Nederlandse zijde zijn er drie startpunten vanaf de Toeristische Overstap Punten (TOPs).
Bron: Wiki

Wij wensen u veel Fietsplezier! Kaart is eigendom van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de rechthebbende(n) in geen geval gebruikt worden voor andere doeleinden dan persoonlijk gebruik.