Get Adobe Flash player
Zuid-Oost Montferland Route

 


Ga door de Fietstunnel en sla aan het einde linksaf u maakt een bocht naar rechts Na ongeveer 1.5 Km slaat u rechtsaf de Korenhorsterweg op.
Na ongeveer 1.5 Km slaat u linksaf Hartjensstraat. Na 2.3 Km ziet u aan uw linkerzijde het Wijngoed Avitera een bezoek aan dit Wijngoed is zeker de moeite waard. Tegenover het Wijngoed/Camping slaan we rechtsaf de Molenweg en aan het einde linksaf Op de Dam die overgaat in de Pastoor Meursstraat. We steken de Laakweg over en volgen de Passtraat tot aan het einde en slaan dan rechtsaf de Lugtenakkerstraat op. Aan het eind slaan we linksaf het fietspad op dit is de Eerlandsestraat.
Na ongeveer 1.3 Km slaan we rechtsaf en steken de Berghseweg over. U bevindt zich nu op de Azewijnsestraat en ziet aan de rechterzijde de Zand en Grindwinning van Netterden Zand en Grind b.v.
U volgt de Azewijnsestraat deze gaat over in de Wiekenseweg. Vanaf hier zijn het ongeveer 930 m tot aan de volgende afslag de Hoege Rokken. Dit is tegenover de Oude Melkfabriek, nu als opslag gebruikt door een aantal bedrijven.
U fietst dan tot aan de volgende kruising Walseweg en slaat daar rechtsaf. Aan het einde van de Walseweg slaat u linksaf u bent nu op de Munsterweg. Neem hierna de volgende afslag rechts, de Schriekseweg. Dan de volgende kruising rechts Jonkerstraat. Na ongeveer 3 Km ziet u aan de rechterzijde Dorp Netterden. Aan het einde slaat u linksaf de Emmerikseweg op om na 360 m de Nederlands-Duitse grens te passeren.
U kruist nu de A3 dat is in Nederland de A12. Sla dan linksaf de Wilkenshofweg op dan linksaf Schwarzerzerweg. Na ongeveer 2.3 Km steekt u de Reeserstrasse over, u bent nu op de Verbindungsstrasse. Ga aan het eind rechtsaf de Hauptstrasse op en sla rechtsaf de Deichstrasse, aan de linkerzijde ziet u de Rijn. Volg de Deicherstrasse, deze maakt een scherpe bocht naar rechts, u bent nu in Emmerich , fiets door tot aan het eind en sla links af, dit is de Reeserstrasse die overgaat in de Bahnhofstrasse. Kort nadat u het Bahnhof bent gepasseerd slaat u de Hafenstrasse in, bij de Aldi.
Sla aan het einde rechtsaf de Parkring op en volg deze, u komt uit op de Rheinpromenade. De Rheipromenade is bij uitstek geschikt om even bij te komen van de geleverde inspanningen. Aam het einde van de Rheinkade maakt u een scherpe bocht naar rechts, u bent nu op de Kleiner Wall. Aan het einde gaat u tweemaal links u bent nu op de Steintor die overgaat in de Eltenerstrasse. Neem ruim voor het viaduct het linsgelegen fietspad en sla achter het viaduct meteen linksaf. U fietst nu richting Jachthaven en komt voor de Jachthaven op de Dijk uit. Steek de Fackeldeysstrasse over en vervolg de tocht over de Dijk. U fietst nu door het Emmericher Ward, een Natuurgebied. Aan de rechterzijde ziet u het dorp Huthum en een eindje verder de Eltenberg.
Blijf op de Dijk tot u aan de rechterzijde een Boerderij ziet. Verlaat hier de Dijk, u bent nu op de Kleyschestrasse. Volg de Kleyschestrasse tot in het Dorp en steek de Bundesstrasse over, u bevindt zich nu op de Felix-Lensing-Strasse. Aan het eind slaat u linksaf en daarna de volgende rechts, dit is de Hassentweg. links en recht zie u de banen van Golfclub Borghees. Een eind verderop maakt de weg een bocht naar rechts en heet nu Voorthuysen. Volg deze weg hij gaat over in het Rietbroek, hou rechts aan en sla aan het eind rechtsaf.
U kruist de A3 Arnhem/Oberhausen en fiets nu over de Eltenseweg, door het bos richting Stokkum. Nadat u twee Campings bent gepasseerd slaat u linksaf de Sint Isidorusstraat op. Na ongeveer 150 m slaat u linksaf de Hulzenbergseweg op en sla aan het eind rechtsaf het Fietspad op. dit is de Oude Eltenseweg. Steek de Peeskesweg over en blijf op het Fietspad tot de volgende grote kruising, de Beekseweg. Steek de Beekseweg over en volg het onverharde pad tot voor de Torenmolen en sla rechtsaf.
Sla dan linksaf de Bovendorpstraat. Steek de s-Heerenbergseweg over en sla op de volgende kruising rechtsaf, dit is de Oude Doetinchemseweg na 500 m staat u weer voor het Pension.

We wensen u veel Fietsplezier, B&B Pension KockKaart is eigendom van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de rechthebbende(n) in geen geval gebruikt worden voor andere doeleinden dan persoonlijk gebruik.