Get Adobe Flash player
Rondje Oude IJssel

 


.

Molen de Volharding Zeddam

De Volharding Zeddam

Dorpsstraat Etten

Dorpsstraat Etten

Kasteel Wisch Terborg

Kasteel Wisch Terborg

De Markt in Silvolde

Markt Silvolde

Oude DRU Gebouw Ulft

Oude DRU Fabriek Ulft

Zicht op Varsselder

Zicht op Varsselder

Solarpark Azewijn

Solarpark Azewijn

RONDJE OUDE IJSSEL

Fietsrondje van ongeveer 25 Km van Zeddam naar Etten, Terborg, Silvolde, Ulft, Varsselder en Azewijn

Zeddam is een dorpskern en voormalige gemeente in de gemeente Montferland, die weer gelegen is in de Nederlandse provincie Gelderland.
Het dorp is gelegen aan de voet van het Montferland en het Bergherbos. Zeddam ligt aan de weg van Doetinchem naar s-Heerenberg. Deze weg liep tot het begin van de 21e eeuw door het dorp, maar doordat dit tot veel verkeersovelast leidde wordt sinds het begin van de 21e eeuw het verkeer om Zeddam heen geleid. In 1969 werd Vinkwijk bij Zeddam gevoegd. Het dorp kent veel toerisme vanwege het bosgebied Montferland juist ten westen van Zeddam. Door dit toerisme kent Zeddam veel hotels en pensions en is ook de middenstand van behoorlijk niveau voor een dorp van deze grootte.

 

Etten is een Nederlands dorp in de gemeente Oude IJsselstreek in de Gelderse Achterhoek. Het ligt ten zuidoosten van Doetinchem, aan de river de Oude IJssel. Etten telt ongeveer 1950 inwoners. Het dorp was tot aan 1960 een agrarisch dorp, maar in deze tijd is dat veel minder het geval. Wel kent het dorp nog een aantal agrarische buurtschappen, te weten Rafelder, Warm, IJsselhunten, De Heuven en Ziek. Het dorp staat bekend om zijn verenigingsleven. Het Ettens Mannenkoor geniet enige landelijke bekendheid.

 

Terborg is een kleine stad in de Achterhoek die deel uitmaakt van de gemeente Oude IJsselstreek (tot 2005: gemeente Wisch), in de Nederlandse provincie Gelderland. Terborg telde begin 2008 4.529 inwoners. Terborg ligt ongeveer 7 kilometer ten zuidoosten van Doetinchem en grenst aan Gaanderen in het noorden, Etten in het westen en Silvolde in het zuiden. Terborg heeft een station, aan de spoorlijn Arnhem - Winterswijk.
Terborg is gelegen aan de Oude IJssel. In het centrum van het stadje ligt kasteel Wisch. In het zuidoosten ligt het natuurgebied de Paasberg.
Terborg kreeg in 1419 stadsrechten. De beschermheilige van de stad is Sint Joris.

 

Silvolde is een dorp in de Achterhoek dat deel uitmaakt van de gemeente Oude IJsselstreek (t/m 2004: gemeente Wisch) in de Nederlandse provincie Gelderland; het grenst direct aan het stadje Terborg. Silvolde telt ruim 5800 inwoners. De naam Silvolde komt voor het eerst voor in het jaar 1188. Silvolde komt van: sil het Germaanse woord suli, een huis dat uit één ruimte bestaat. Volde komt van het woord wold, grond begroeid met elzen, wilgen en laag struikgewas. Dit is niet de enige verklaring van de naam, alternatief kan de naam Silvolde komen van de woorden Isala (IJssel) en wold (woud).

 

Ulft is een plaats in de gemeente Oude IJsselstreek in de Achterhoek, in de Nederlandse provincie Gelderland.
Het dorp is met 10.583 inwoners (op 1 januari 2011) de grootste plaats in de gemeente Oude IJsselstreek. Tot 1 januari 2005 behoorde Ulft tot de gemeente Gendringen. Bij de gemeentelijke herindeling in de Achterhoek gingen de gemeenten Gendringen en Wisch samen verder onder de naam Oude IJsselstreek.
Ulft bestaat behalve uit het gelijknamige dorp uit twee buurtschappen: Oer en De Pol. Oer is het noorden van Ulft, en heet zo vanwege het ijzer (oer) in de grond. In Oer was ook de DRU gevestigd, een ijzergieterij.

 

Varsselder is een Nederlands dorp met bijna 700 inwoners, gelegen in de Gelderse Achterhoek, in de gemeente Oude IJsselstreek. Het dorp ligt langs de doorgaande weg van s-Heerenberg naar Ulft, direct ten westen van Ulft. Tot aan de gemeentelijke herindeling behoorde het tot de voormalige gemeente Gendringen.
Samen met de nabijgelegen buurtschap Veldhunten wordt het wel als één dorp beschouwd, Varsselder-Veldhunten. Het zijn echter twee gescheiden kernen. Varsselder wordt als buurtschap al in de 15e eeuw genoemd.

 

Azewijn is een kerkdorp in de gemeente Montferland (in de voormalige gemeente Bergh) in het oosten van de Nederlandse provincie Gelderland, aan de voet van het Montferland en het Bergherbos. Azewijn ligt ongeveer 5 kilometer oostwaarts van s-Heerenberg.
Het dorp bestaat uit twee delen, te weten de dorpskern zelf en een uitgestrekt buitengebied. Ten oosten van de dorpskern liggen de Grote- en Kleine Reeven. In het laatste gebied ligt een zandafgraving waar fossiele vondsten gemeld zijn. Hier ligt tevens een vuilstortplaats waarop een solarpark is gebouwd.


Kaart is eigendom van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de rechthebbende(n) in geen geval gebruikt worden voor andere doeleinden dan persoonlijk gebruik.