Get Adobe Flash player
Liemersroute

 

U rijdt over zowel verharde als onverharde wegen en kunt genieten van het zeer variërende landschap.

De Liemers (Lijmers) is een streek in de Nederlandse provincie Gelderland, die wordt begrensd door de Duitse grens, de Rijn, de Nederrijn, de IJssel en de Oude IJssel en de verkeersweg Keppel - Wehl - Zeddam - s Heerenberg.
Relatie tot de Achterhoek
Veelal wordt aangenomen dat het bosgebied Montferland de oostelijke grens is, en nog juist in de Achterhoek gelegen is. Gemakshalve wordt echter ook door sommigen de hele Liemers tot de Achterhoek gerekend. Autochtone inwoners van de Liemers zijn het veelal niet eens met deze redenatie en ondanks hun verbondenheid met de aangrenzende Achterhoek zullen ze mensen vlug corrigeren als deze hen Achterhoekers noemen en zeggen dat ze uit de Liemers komen. Eveneens stellen inwoners van de voormalige gemeente Bergh en ook Wehl veelal dat ze uit de Achterhoek komen, en niet uit de Liemers. Sociaal en cultureel gezien zijn er ook verschillen: de voormalige gemeenten Bergh en Wehl zijn immers voor een groot deel op Doetinchem gericht, terwijl Didam op Zevenaar (en in minder mate zelfs op Arnhem) gericht is. Demografisch gezien wordt de nieuwe gemeente Montferland officieel tot de Achterhoek gerekend, ondanks dat nogal wat inwoners van de voormalige gemeente Didam zich daar niet in kunnen vinden. Bestuurlijk gezien maakt de gemeente Montferland deel uit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Plaatsen in de Liemers
Aerdt, Angerlo, Babberich, Beek, Didam, Duiven, Giesbeek, Greffelkamp, Groessen, Herwen, Kilder, Lathum, Lobith, Loerbeek, Loil, Loo, Nieuw-Dijk, Ooij (Zevenaar), Oud-Dijk, Oud-Zevenaar, Pannerden, Spijk, Stokkum, Tolkamer, Tuindorp, Wehl, Westervoort en Zevenaar
Bron:Wiki

Wij wensen u veel Fietsplezier!Kaart is eigendom van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de rechthebbende(n) in geen geval gebruikt worden voor andere doeleinden dan persoonlijk gebruik.